Tarta cu ciuperci si oua de prepelita (reteta ovo-lacto-vegetariana)

Ingrediente necesare pentru minunata tarta cu oua de prepelita si ciuperci
  • 150 g faina
  • 1 galbenus
  • 100 g margarina
  • 10 oua de prepelita
  • 400 g ciuperci proaspete
  • 2 cepe
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingurita rasa de cimbru uscat
  • 100 g maioneza
  • 1 salata verde
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper dupa gust.
Cum se prepara? 
Din faina, margarina topita si galbenus, se face un aluat care se pune la frigider timp de 30 de minute, aluatul trebuie framantat foarte-foarte bine. Se imparte apoi aluatul in 10 bucati, iar fiecare bucata in parte se intinde usor cu sucitorul in asa fel incat sa se obtina o mica foaie care se aseaza in forma de tarta. 
Se introduc formele la copt la foc cu intensitate mica timp de 30 minute, dupa care se lasa la racit. 
Se toaca ceapa cit mai marunt si se caleste in ulei. Dupa ce s-a aurit se adauga ciupercile curatate si feliate. Se caleste pana se evapora toata zeama pe care au lasat-o ciupercile. 
Se adauga cimbru, sare si piper si se amesteca bine. 
Dupa ce ciupercile s-au racit putin, se trec prin masina de tocat si se amesteca cu maioneza si patrunjelul fin tocat. 
In fiecare tarta, se aseaza 2-3 linguri de ciuperci cu maioneza si peste acestea adaugati un ou de prepelita fiert si curatat de coaja. 
Pe fiecare ou, se pune un patratel de ardei rosu sau o feliuta de ridiche rosie pentru aspect.
Pentru un aspect deosebit, asezati tartele pe un platou cu salata verde.

0 raspunsuri:

Trimiteți un comentariu