Ciorba de prepelita si smantana

Vrei sa mananci ceva foarte gustos? Atunci trebuie sa incerci reteta cu carne de prepelita cu smantana. Pentru aceasta vei avea nevoie de:

- 6 prepelite (aproximativ 500grame);
- un praz (sau o ceapa);
- 2 sau 3 morcovi (depinde de dimensiunea lor);
- o telina;
- o legatura de patrunjel;
- 50 de grame de ulei;
- 75 de grame de orez;
- 300 de grame de rosii;
- 30 de ml. de otet;
- 200 de grame de smantana;
- 4 oua de prepelita;
- se va adauga sare si piper dupa gust.

Mod de preperare:
- carnea de prepelita se va spala in prealabil si se va pune la fiert in apa. In apa respectiva se va adauga un pic de sare;
- se toaca marunt prazul (sau ceapa) si se caleste in ulei dupa care se adauga si zarzavatul de supa taiat felii. Toate ingredientele se mai calesc impreuna cateva minute dupa care se va stinge cu apa si se va adauga totul in ciorba;
- in momentul in care carnea este aproape fiarta, se va adauga orezul (care este fiert in prealabil) si rosiile curatate (de coaja si seminte) taiate cuburi;
- intr-un bol separat, se amesteca galbenusurile de ou de prepelita impreuna cu smanata si cu doua linguri de otet, dupa care se adauga la ciorba.

La servit, pentru un plus de aspect, se presara verdeata tocata marunt. Sa aveti pofta buna!