Salata cu oua de prepelita si spanac

Oua de prepelita cu spanac

Aceasta reteta cu oua de prepelita este usoara dar gustoasa. Pentru a o prepara, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
6-7 oua de prepelita;
100-150grame de ciuperci proaspete (se pot folosi si cele la borcan);
150grame de sunca;
150grame de branza proaspata;
1kg spanac proaspat;
2-3 felii de paine;
sucul de la o lamaie;
sare si piper dupa gust.

Pentru sos, vom avea nevoie de: opt linguri ulei de masline extravirgin, trei lingurite de otet de mere, o lingurita mustar, sare si piper dupa gust.

Cum se prepara?
Ouale de prepelita se pun la fiert (aproximativ 3-4 minute), dupa care se vor curata de coaja si se taie in doua. Spanacul se va spala si curata sub jet de apa si se va lasa sa se scurga bine. Feliile de paine se taie cubulete, la fel si sunca, dupa care se vor praji (impreuna sau nu). Pentru a nu se arde, este recomandata amestecarea continua. Ciupercile se curata si se vor spala bine, dupa care vor fi taiate subtire. Ele vor fi stropite cu zeama de la o lamaie. Intr-un bol suficient de mare se vor amesteca toate ingredientele, inclusiv frunzele de spanac.

Se prepara sosul, amestecandu-se toate ingredientele mentionate mai sus, pana la omogenizare. Acesta va fi adaugat deasupra salatei.

Pentru un plus de gust, este recomandata servirea salatei cu feliute de cascaval sau branza de oaie care au fost tinute intr-un bait cu ulei, rozmarin, cimbru si dafin.

Pofta buna!

0 raspunsuri:

Trimiteți un comentariu