Reteta de prepelita cu sparanghel

Ingrediente necesare pentru a pregati delicioasa reteta de prepelita cu sparanghel:

6 prepelite;
7-8 linguri de ulei de masline;
20g unt;
100ml vin rosu;
sare si piper dupa gust;
cateva frunze de salvie;
o crenguta de rozmarin;
1-2 catei de usturoi.

Pentru garnitura vor fi nevoie de:
500g sparanghel alb;
2-3 linguri de ulei de masline;
30g unt;
sare dupa gust.

Cum se prepara?
Pentru inceput, prepelitele se "parlesc" la aragaz pentru a scapa de puf, dupa care se vor spala bine-bine si se va adauga sare si piper - atat in exterior cand si in interior. Se toaca salvia, rozmarinul, ustroiul - se amesteca si se va adauga 2-3 linguri de ulei de masline. Continutul va fi introdus in interiorul fiecarei prepelite. Intr-o tigaie suficient de mare se va incinge uleiul impreuna cu untul si se adauga prepelitele rumenindu-le pe toate partile, dupa care se adauga vinul rosu si se fierbe pana la evaporarea acestuia. Intr-o tava incalzita in prealabil se va adauga continutul tigaii. Peste tava se va adauga o folie de aluminiu si va fi introdusa in cuptor timp de ~30 minute - pana se rumenesc.
Se prepara garnitura: se curata sparanghelul, se spala bine, dupa care se pun la fiert intr-o oala suficient de inalta incat sa il acopere. Se pune capacul si se fierbe aproximativ 15 minute dupa care se trag la tigaie cu unt si sare.

Pofta buna!
Sursa foto: iulianaflorentina.blogspot.ro

0 raspunsuri:

Trimiteți un comentariu