Esti consumator de oua de prepelita? Vrei sa mananci o salata cu oua deosebit de buna? Atunci reteta pe care v-o punem la dispozitie este ceea ce cauti. Este o reteta foarte simpla, foarte buna si cu o aroma deosebita. Are o textura crocanta, un gust bogat si cu nuante sarate, dulci, acrisoare cat si amarui.
150g de amestec de salata (cicoare de gradina, ridichi, cicoare creata, ruccola, salata verde etc.)
100 g branza de capra, taiata cubulete
4 cepe verzi subtiri, tocate
12 oua de prepelita, fierte tari si taiate in jumatate
2 linguri de stafide negre
1 lingura de seminte de floarea-soarelui, prajite
2 lingurite de mustar
2 lingurite de zahar
1/2 lingurita de sare
piper alb, proaspat macinat
1 lingura de suc de lamaie
1 lingura de otet alb
4 linguri de ulei de masline
1 legatura mica de marar proaspat, rupt bucatele
Cum se prepara?
Intr-un castron se va amesteca mustarul impreuna cu sucul de lamaie, otetul, zaharul si sarea (dupa gust), pana totul se dizolva. Treptat, se va adauga uleiul amestecand continuu cu ajutorul unei linguri. Se acopera castronul si se va lasa timp de 10 minute pentru ca aromele sa se amestece.
Intr-un castron separat se va amesteca salata, ceapa verde, ouale de prepelita, mararul, branza de capra si semintele de floarea-soarelui. Inainte de a servi salata, peste acest amestec se va turna sosul din primul castron.
Salata cu oua de prepelita se serveste cu paine prajita.
Recomandam ca sosul sa se adauge chiar inainte de a servi salata, deoarece vegetalele se vor inmuia la un contact indelungat cu sosul si isi vor pierde textura crocanta si gustul proaspat.
Pofta buna!
0 raspunsuri:
Trimiteți un comentariu