Administrarea oualelor de prepelita in curele de tratament

Intr-un articol anterior, v-am prezentat pe scurt cele doua cure cu oua de prepelita si bolile in care sunt recomandate acestea. Astazi va vom informa cum trebuie sa administrati ouale pentru a obtine efectul dorit.

Asadar, ouale de prepelite se vor administra dis-de-dimineata, in loc de cafea (obicei la care trebuie  renuntat odata cu inceperea curei), inainte de a servi micul dejun. Recomandat este ca oul sa fie inghitit crud si cu galbenusul intreg, fara a adauga sare, zahar sau alte substante asemanatoare. Oul de prepelita se va sparge intr-o lingura normala, dupa care il vom introduce in gura, lasandu-l sa alunece de la baza limbii catre esofag. Exista totusi persoane care nu tolereaza consumul de oua crude. Pentru acestea, este indicat ca oul sa fie amestecat un miere de albine sau pulpa de fructe proaspata.

Prima masa se va servi dupa aproximativ 1-2 ore, acesta fiind alcatuita, de preferinta, din hrana rece. La persoanele care sufera de boli digestive sau care au anemii severe, prima masa poate fi servita la o jumatate de ora dupa administrarea continutului oualelor.

Pe perioada tratamentului cu cu oua de prepelita este contraindicat consumul de bauturi alcoolice, deoarece alcoolul reduce efectele terapeutice cu pana la jumatate.

Cura cu oua de prepelita se poate relua dupa trei saptamani de pauza – la adulti, iar la copii – dupa doua, trei luni.

DE RETINUT !
- prin tratament termic (fierbere, prăjire), orice produs isi pierde din proprietati;
- ouale de prepelita inlocuiesc cafeaua de dimineata (pe stomacul gol), avand rol de energizant;
- consumul de alcool in perioada tratamentului diminueaza din efectul tratamentului;
- pastrarea oualor se face pentru o durata 7-8 zile in spatiu racoros, maxim 16 grade Celsius, iar pentru o durata de 40-45 zile in frigider, fara a ingheta (1-4 grade Celsius).